Nyhed - 27/03-2024

Børn fra Korning Skole indvier legepladsen på Recharge City


Legepladsen var børnene selv med til at designe i et forløb i børnehaven og skolen.

Fredag den 15. marts indviede børn fra Korning Skole en ny legeplads i Recharge City, som de har været med til at forme. I et samarbejde mellem Korning Skole og Recharge City har børnene nemlig tænkt, tegnet, klippet, klistret, bygget og illustreret, hvordan de kunne tænke sig, at den nye legeplads kom til at se ud. Alle de gode inputs blev brugt i processen til at beslutte, hvad den nye legeplads skulle indeholde – og flere af elevernes gode input var til at se til indvielsen.

DR-karakteren Hr. Skæg klippede båndet, mens 45 elever fra Korning Skole stod klar til at indtage den nye legeplads. I løbet af ganske kort tid blev både rutsjebane, klatretårn og gynger taget i brug, og der var fri leg. 

Fra idé til stort skoleprojekt 

Idéen bag samarbejdet opstod i efteråret 2023, da de første tanker omkring den kommende legeplads kom på tegnebrættet. Her tog projektdirektør fra Recharge City, Charlotte Ørnsvig, fat i Korning Skole for at høre, om ikke de ville komme med forslag til, hvordan legepladsen kunne blive et fedt område for børn, der kommer forbi Recharge City. 

Skoleleder på Korning Skole Rikke Gandrup greb straks idéen og fik sat et projekt i gang for børnene i Korning SFO og Landsbyhaven:

”Jeg synes, det var en super god idé og en oplagt mulighed for børnene at arbejde med noget virkelighedsnært, da Charlotte Ørnsvig fra Recharge City kontaktede mig omkring projektet. Derfor greb vi med det samme opgaven her på skolen (Korningvej 70) og fik igangsat et projektforløb for børnene, hvor de skulle tænke kreativt, beregne, tegne og bygge deres bud på, hvordan legepladsen skulle se ud. Det går rigtig godt i hånd med, at vi som en afdeling af Løsning Skole har fokus på innovation og entreprenørskab” 

Børnene fik i løbet af et par måneder udviklet store projekter, hvor de både har tegnet, målestoksberegnet, klippet, klistret og udformet plancher og modeller af legepladsen. Børnene kom med idéer lige fra swimmingpool og ballonmand til rutsjebane og gyngestativ. 

Gode idéer blev til virkelighed 

De mange gode idéer tog projektdirektør Charlotte Ørnsvig med tilbage til arbejdsbordet, da børnene præsenterede dem for hende i slutningen af året 2023. Herefter gik processen i gang med at udvikle den nye legeplads, og her blev deres input en vigtig del af processen. 

”Jeg er både stolt og imponeret over, hvordan de på Korning Skole har taget projektet til sig og er kommet med helt fantastiske, kreative idéer til legepladsen. Alle deres gode idéer har jeg taget med i overvejelserne omkring legepladsen, og derfor er der nu også både gynger, rutsjebane, vippe og klatretårn på legepladsen. Vi havde sågar en ballonmand med til åbningen, som nogle af børnene foreslog,” fortæller projektdirektør i Recharge City, Charlotte Ørnsvig.  

Legepladsen er nu indviet og kan benyttes af alle børn, der lægger vejen forbi Recharge City.