Nyhed - 18/03-2024

Recharge City blev indviet med alternativt snoreklip og festivalstemning 


Fredag den 15. marts kl. 15.00 indviede Transportminister Thomas Danielsen et nyt, kæmpe parkerings- og opladningscenter Recharge City ved afkørsel 57, Horsens Syd på motorvej E45. Recharge City bliver det første og største af sin salgs i Europa, og vil sætte nye standarder som opholdssted for transportbranchen og mennesker på farten. Projektet har modtaget en millionbevilling fra EU og er blevet platincertificeret efter EU-standarder inden for sikrede parkeringsanlæg. Fredag blev det officielt indviet med op mod 1500 gæster fra både transportbranchen, lokale, børnefamilier, politikere og mange andre. 

Et alternativt snoreklip blev markeringen på åbningen af Recharge City. Transportminister Thomas Danielsen kørte en ellastbil gennem et bånd, som de to borgmestre holdte.  

Den officielle indvielse af Recharge City blev fejret med taler af blandt andre Transportministeren og borgmestrene i Horsens og Hedensted kommune samt direktør for Landetransport i EU, Kristian Schmidt. Hele området blev indviet af 

Fremtidens rasteplads sætter nye standarder i transportbranchen 

Hele visionen med Recharge City er at sikre bedre forhold for chauffører i transportbranchen og skabe et sted, hvor hviletid bliver til kvalitetstid for alle på farten. Hele projektet har stor politisk bevågenhed, da Recharge City er det første og største sikrede parkeringsanlæg med EU-platincertificering i Europa. Transportminister Thomas Danielsen ser Recharge City som et stort og vigtigt projekt for hele transportbranchen: 

”Recharge City vil være et lyspunkt for chauffører, da der er stort fokus på tryghed, sikkerhed og gode faciliteter. Det vil gøre chaufførerne glade, men det gør sådan set også mig glad. Alle initiativerne i Recharge City er med til at gøre det mere attraktivt at være chauffør og at tilvælge faget som chauffør. Recharge City’s bidrag, de to kommuners engagement, EU’s bevilling og de politiske tiltag for vejgodstransport styrker branchen samlet set og skaber en positiv udvikling. Det er vigtigt for, at branchen fortsat udvikles, og at jobbet som chauffør er attraktivt,” fortæller Transportminister, Thomas Danielsen. 

Gratis parkering og gratis dagens ret til chauffører 

Projektdirektør i Recharge City, Charlotte Ørnsvig er stolt over at projektet nu er færdigt: 

”At opføre Europas første og største EU-platincertificerede parkerings- og opladningscenter er i en liga for sig. Ingen har nogensinde før realiseret et projekt i denne skala i Europa. Det siger lidt om, hvilket projekt det er. Vi håber, at Recharge City med tiden bliver det foretrukne stop på vejen for alle på farten – men vi ved også, at det kommer til at tage noget tid, for det kræver tilvænning, adfærdsændring og vilje fra os alle om at sikre bedre forhold for chauffører.” 

Som en del af den proces forlænger Recharge City derfor perioden noget tid endnu, hvor chauffører kan parkere helt kvit og frit i det sikrede anlæg. Derudover kan chauffører, der parkerer mere end otte timer i Recharge City, få dagens ret gratis som take away hos Café Gnist, der ligger i Recharge City. 

Festivalstemning med op mod 1500 gæster

Fredag eftermiddag blev hele Recharge City omdannet til en stor festivalplads med masser af aktiviteter for både store og små, lokale og transportbranchen. Hr. Skæg underholdte med et show og indviede legepladsen med 45 elever fra Korning Skole. Zleep Hotel åbnede dørene til deres nye hotel med 164 værelser og gav rundvisninger og serverede kaffe og kaffe. Super Dæk Service blev ligeledes et trækplaster for børn med deres hoppeborg og fotovæg. Hos Carl’s Jr. kunne alle få stillet sulten med burgere til halv og hos Café Gnist kunne de besøgende få gratis kaffe og smagsprøver. På pladsen var veteranlastbiler, busser, autocampere og meget andet linet up for at give en fornemmelse af, hvad fremtidens rasteplads indebærer.

Alt dette var et stort trækplaster og op mod 1500 mennesker – store som små – deltog i den store åbningsfest.  

Fra bar mark til topsikret parkeringsanlæg på 1,5 år 

For blot 1,5 år siden i september 2022 blev første spadestik taget til det store projekt. Dengang var det blot 270.000 mbar landbrugsjord, og i løbet af ganske kort tid blev hele området omdannet til en stor byggeplads. Nu står hele parkerings- og opladningscenteret færdigt med 450 parkeringspladser til lastbiler, et hotel, to restauranter, Danmarks største Circle K, et fitnesscenter, erhvervslokaler, værksteder, truckdieselanlæg, el-ladepark og meget andet.