Nyhed - 14/02-2024

Nu åbner lastbilparkeringen i Recharge City – den første måned er gratis


De sidste detaljer er ved at være på plads - nu kan lastbilparkeringsanlægget i Recharge City åbne!

Torsdag den 15. februar åbner den store lastbilparkeringsplads i Recharge City med plads til 450 køretøjer. Den første måned vil det være gratis for lastbilchauffører at parkere i det sikrede og overvågede parkeringsanlæg. Hele 2024 bliver et opstartsår med flere åbningstilbud, justeringer og tillæring, der skal være med til at gøre Recharge City til en succes blandt lastbilchauffører. Desuden vil det fremover være gratis at parkere i Recharge City den første time.  

Nu kan chauffører på E45 glæde sig til at benytte rene og pæne bad- og toiletfaciliteter, overvåget og indhegnet parkering samt chaufførlounge med the-køkken, loungeområde, tv, tagterrasse og spilområde med dart, bordfodbold, bordtennis og meget andet. 

Charlotte Ørnsvig, projektdirektør i Recharge City glæder sig til, at mange måneders hårdt arbejde kulminerer:

”Jeg er stolt over, at vi har skabt et sted, der skal sætte nye standarder for transportbranchen med fokus på sikkerhed, velvære og forbedrede arbejdsforhold for chauffører. Nu skal chaufførerne besøge os og opleve det ved selvsyn. Det betyder også, at vi har valgt at lave en gratis periode, så alle har mulighed for at se, hvad Recharge City er for et sted – og vi kan samtidig lære chaufførerne og deres behov bedre at kende.”

2024 bliver et år med fokus på opstart, test og tilbud

Der findes ikke et parkerings- og opladningscenter som Recharge City i Danmark. Det betyder, at Recharge City er sin første af sin slags, og derfor er der meget nyt at lære – både for teamet bag projektet og for chaufførerne, der skal benytte det. Det betyder, at 2024 vil være et ”opstartsår”, hvor der løbende vil blive præsenteret nye tilbud, ligesom der vil blive lavet tests og justeringer, så man kan imødekomme chaufførernes ønsker og behov. Alt dette er en naturlig del af at være ’first mover’ med et nyt initiativ. 

En åbning i flere faser 

Den 15. februar åbner den første del af Recharge City for chauffører. Det betyder, at de kan benytte lastbilparkeringsanlægget, chaufførloungen, bad- og toiletfaciliteter samt betalingsvaskeri. Derudover har Circle K åbnet deres butik og tankanlæg, ligesom det er muligt at tanke på truckdieselanlægget. Resten af Recharge City åbner gradvist frem mod en stor åbningsfest den 15. marts. 

Projektet møder opbakning fra branchen – og det er altafgørende

Selvstændig vognmand Tom Hansen, som er talsmand for DTL’s selvkøre netværk (Dansk Transport og Logistik) og Willy Davidsen, som har været chauffør gennem 57 år, har besøgt stedet kort før det åbner. De glæder sig over, at et sted som Recharge City nu åbner og giver nye muligheder, og udtaler enstemmigt:   

”Det er dejligt, at der er tænkt over ordentlige og rene forhold som toilet- og badefaciliteter, chaufførlounge, sikret parkering og en restaurant, der serverer et solidt måltid. Det er med til at højne standarden og forholdene i vores branche – og det er der behov for. Teamet bag Recharge City har været utroligt lydhøre over for vores input, og det er vigtigt for, at chaufførerne vil benytte det. Vi tror bestemt på, at det bliver en succes.” 

På baggrund af input fra chaufførerne er der blandt andet blevet lavet aftaler med MegaWash og Super Dæk, som åbner 1. marts, så chaufførerne kan få vasket bilen og skiftet dæk. Hos Café Gnist vil dagens ret, såsom bøf stroganoff og skipperlabskovs være til en fordelagtig pris. Opbakningen fra chauffører, vognmænd og branchen generelt er altafgørende for, at Recharge City bliver en succes. Derfor er projektdirektør, Charlotte Ørnsvig glad for, at Tom Hansen, Willy Davidsen, andre chauffører og vognmænd allerede inden åbningen støtter op om projektet. 

Fakta 

Priserne for parkering vil efter gratisperioden være følgende. Den første time vil altid være gratis, så chauffører, der har behov for et kort hvil, kan parkere kvit og frit. Derudover arbejdes der på at lave yderligere fordelagtige aftaler og tilbud. 

0-1 time         Gratis

1-4 timer        9 Euro

4-8 timer        15 Euro

8-12 timer      25 Euro

12-24 timer    32 Euro

24-48 timer    50 Euro

48 timer +      50 Euro + 3 Euro pr. efterfølgende time 

Plan for åbningen

15. januar: Truckdieselanlægget åbnede

8. februar: Circle K åbnede

15. februar: Lastbilparkeringsanlægget åbner

1. marts: Zleep Hotel, Café Gnist, Super Dæk og MegaWash åbner

7. marts: Carl’s Jr. åbner

15. marts: Officiel åbningsfest 

Senere på foråret åbner Scania Academy og DEKRA Bilsyn, ligesom nye lejere løbende kommer til