Nyhed - 12/09-2023

Europas første og største EU-platincertificerede rasteplads ved Horsens Syd fejrer rejsegilde 


Tirsdag den 12. september fejrede over 300 inviterede gæster en vigtig milepæl i opførelsen af Recharge City.

Der er nu under et halvt år til, at det EU-støttede parkerings- og opladningscenter kan åbne vejen til det 270.000 m2 store område. Rastepladsen bliver den første af sin slags med hotel, restauranter, værksteder, plads til 450 lastbiler og med et helt særligt fokus på sikre forhold og ordentlige faciliteter for lastbilchauffører. 

For blot et år siden blev det første spadestik taget til det, der skulle blive til Recharge City. Dengang var projektet nyt og ukendt for mange, selvom omfanget og ambitionerne var på plads. En EU-støtte i millionskala og opbakning fra både Horsens og Hedensted Kommune samt Vejdirektoratet, banede allerede dengang vejen for et projekt i en helt særlig kaliber. 

I dag blev projektets udvikling markeret med klapsalver, takketaler og rundvisninger i anledningen af, at alle bygninger nu er rejst i fuld højde, og der er under et halvt år til åbning. Projektdirektør i Recharge City, Charlotte Ørnsvig er stolt over, hvordan projektet tager form og samler mennesker fra både restaurationsbranchen, transportbranchen samt lokale og nationale aktører om en fælles agenda: 

”Vi har helt fra begyndelsen haft et stort ønske om at forbedre forholdene for lastbilchauffører og skabe et sted, der imødekommer deres behov. Samtidig har ambitionerne også været, at Recharge City bliver et sted, hvor alle på farten kan gøre hviletid til kvalitetstid. Begge dele synes jeg, vi er godt på vej til at lykkes med.” 

Velkendte aktører bliver erhvervslejere

Allerede nu har flere velkendte aktører skrevet under på en lejekontrakt i Recharge Citys erhvervslejemål. Zleep Hotels åbner et hotel med 164 værelser, og Circle K åbner deres hidtil største butik og får både ladepark, tankanlæg og vaskehal. Herudover er to ud af tre restaurantlejemål på plads, og udlejningen af kontorlejemål og værkstedsfaciliteter går ligeledes godt, og flere aftaler er ved at blive underskrevet.  

Et samlingspunkt for branchen 

Det sidste år er der blevet arbejdet intenst på at gøre Recharge City til et sted, hvor lastbilchauffører kan holde hvil under ordnede forhold. Det betyder, at den store parkeringsplads bliver med adgangskontrol, indhegning og 24-timers overvågning. Chaufførerne får også adgang til rene og pæne bad- og toiletforhold samt en chaufførlounge, der gør det muligt for dem at lave deres egen mad, slappe af i rare omgivelser og mødes med kolleger på farten. Alle initiativerne har fået stor opbakning i transportbranchen, og flere brancheorganisationer glæder sig over, at der bliver sat fokus på at skabe bedre og mere sikre forhold. 

Den officielle åbning af Recharge City bliver i første kvartal af 2024, hvor der også vil blive holdt en åbningsfest.