Nyhed - 26/09-2022

Europas første og største parkerings- og opladningscenter med EU-platincertificering opføres midt i Danmark


Et storstilet projektbyggeri blev i dag officielt igangsat med det første spadestik.

HC Thomsen, Michael Mortensen, Ole Vind, Peter Sørensen tog første spadestik på Recharge City
Det første spadestik blev taget til Europas første og største parkerings- og opladningscenter

Et storstilet projektbyggeri blev i dag officielt igangsat med det første spadestik. Recharge City er navnet på det nye store parkerings- og opladningscenter, som bliver opført på en 270.000 kvm grund ved afkørsel 57 Horsens Syd på motorvej E45. Med en økonomisk millionbevilling fra EU og et EU-platincertificeret parkeringsanlæg med plads til 450 lastbiler i et 24-timers overvåget særskilt område bliver Recharge City det første og største af sin slags i hele Europa, der vil sætte nye standarder som opholdssted for mennesker på farten.

Det var Hedensteds borgmester Ole Vind og Horsens borgmester Peter Sørensen, der i dag ved middagstid fra hver sin gravmaskine gravede den første skovlfuld jord til det, der bliver Europas første og største parkerings- og opladningscenter med EU-platincertificering – med navnet Recharge City.

Recharge City vil forbedre forholdene i transportbranchen

Et oprigtigt ønske om at forbedre forholdene for chauffører og imødekomme efterspørgslen i hele Europa på flere sikrede parkeringspladser er blevet til et storstilet projektbyggeri, der nu opføres på den travleste strækning i Danmark med omkring 60.000 passerende køretøjer hver dag ved afkørsel 57 Horsens Syd. Det er den lokale projektudviklingsvirksomhed, MORTENSEN, der står bag opførelsen, som med millionstøtte fra EU på 162 millioner har ambitioner om at forbedre forhold for chauffører og sætte nye standarder for hele transportbranchen ved at skabe et attraktivt, stort og sikret opholdssted for mennesker på farten.

Opbakning fra Hedensted og Horsens Kommune

Til den officielle igangsættelse af byggeriet deltog borgmestrene fra de to omkringliggende kommuner, Ole Vind fra Hedensted Kommune, og Peter Sørensen fra Horsens Kommune. De to kommuner har fra starten været involveret i projektplanerne, og selvom Recharge City er beliggende i Hedensted Kommune, er det i begge kommuners – og hele landsdelens interesse at få skabt et sted, som kan forbedre og udvikle forholdene i området, som af mange betragtes som transportlogistikkens centrum.

Hedensted Kommunes borgmester, Ole Vind, udtaler om projektet:
”Recharge City er et absolut ekstraordinært projekt, som er rigtigt godt tænkt. Der er en klar rød tråd i forhold til vores styrkeposition inden for de transport- og logistiktunge erhverv, og det medvirker til at løse en række udfordringer. Vi får bedre trafikafvikling, mere plads på vejene og højere sikkerhed omkring godstransporten, og det er der brug for. Derfor bliver det også endnu mere attraktivt for virksomheder med store transport- og logistikbehov at etablere sig her, fordi både infrastruktur og faciliteter nu bliver fremtidssikret og blandt de bedste i Europa. Jeg glæder mig også over, at flere af vores mindre omkringliggende lokalsamfund kan få del i den vækst og udvikling, som vil følge med i takt med, at bedre faciliteter og flere arbejdspladser ved E45 og Vestvejen etableres og tages i brug i de kommende år”.

Også borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen, udtrykker stor glæde over byggestarten på Recharge City:
”Det er helt fantastisk, at en lokal virksomhed har valgt at investere i etablering af et center af dette format. Med Recharge City får vi Europas største og sikreste parkeringsplads til lastbiler med både overnatnings- og parkeringsfaciliteter samt tankstationer med mulighed for forsyning af vedvarende energi. Dermed får vi også løst en presserende og kritisk udfordring for vores infrastruktur, idet vi med Recharge City kan tilbyde chaufførerne utrolig gode forhold, når de skal holde hvil. Helt lokalt får vi også løst et stort problem med lastbilparkering i blandt andet vores erhvervsområder, da vi nu får et fantastisk sted at anvise til”, siger Peter Sørensen.

Borgmester Peter Sørensen fra Horsens Kommune
Borgmester Ole Vind fra Hedensted Kommune

Hos Recharge City er der stor glæde over, at man nu er nået til det første spadestik.
”Vi har været i gang med forberedelserne i månedsvis, og nu er vi klar til at realisere de store ambitioner, som også har opbakning hele vejen fra EU med et EU-platincertificeret parkeringsanlæg samt økonomisk millionbevilling til lastbilparkeringen. Det er virkelig med til at sætte Danmark på det europæiske landkort inden for transportbranchen, og det er vi stolte af. Vi bestræber os på at skabe et opholdssted med attraktive og gode faciliteter, som vil påvirke arbejdsforhold, velvære og trivsel for lastbilchauffører. Recharge City bliver ikke bare endnu en rasteplads men stedet, hvor hviletid bliver til kvalitetstid – for mennesker på farten eller folk fra nærområderne”, siger Charlotte Ørnsvig, projektdirektør hos Recharge City.

Det endelige parkerings- og opladningscenter vil stå færdigt i 2024.

For yderligere information om Recharge City, kontakt venligst:
Charlotte Ørnsvig, projektdirektør
Mail: ccm@rechargecity.dk
Telefon: +45 20 47 02 57

Om Recharge City
Recharge City er Europas første og største parkerings- og opladningscenter med EU-platincertificering – placeret centralt i Danmark ved afkørsel 57 på E45. Området dækker over 270.000 kvm og indeholder et stort parkeringsområde med plads til op mod 450 lastbiler, modulvogntog og specialvogntog. Her vil være hotel, tre restauranter, servicestation, tankanlæg, ladestandere, værksteds- og vaskeområder for tung trafik, gode toilet- og badeforhold samt udendørsområder – for langtidschauffører, den almene bilist på farten eller familien fra lokalområdet. Recharge City er stedet, hvor hviletid bliver til kvalitetstid. Parkerings- og opladningscentret åbner i 2024.